A 7. osztályok gabonaprojektje

A 7. osztályosok a biológiaórák részeként a gabonafélék témakörét dolgozták fel Cool-Plan alkalmazásával. A tanulók ezután közvetlenül a gyakorlatban is alkalmazhatták a különböző gabonafélék felhasználásáról szerzett ismereteiket. 

Önszerveződő módon, különböző "gabonacsoportokban" főztek, sütöttek és díszítettek. A sushitól kezdve a tortillákon és a zöldtönkölybúzás lapos kenyéren át a rizspudingig és a gofriig sok finom étel készült, de a programot mindenekelőtt rengeteg motiváció és lendület jellemezte. 

Az elméleti egységekben a tanulók megismerkedtek a gabonafajták sokféleségével és a táplálkozásban betöltött szerepükkel. Ezen a délutánon lehetőségük volt arra, hogy az újonnan szerzett ismereteiket a gyakorlatba is átültessék. Bua és Müllauer tanárnők vezetésével ízletes ételeket készítettek, többek között  búzából, rizsből, zöldtönkölyből és sok más gabonafajtából. Így megtapasztalhatták, hogy a textúrák és az ízek mennyire különböznek egymástól. A délután végén közösen élvezték munkájuk gyümölcsét, hiszen nemcsak biológiát tanultak, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereztek.

Egy további alkalommal a gabonafélék biológiai tulajdonságait és tápanyagtartalmát vizsgálták meg egy beszélgetés keretében. Ezzel a témával sikeresen fejeződött be ez a fontos téma.

Korábbi hírek

Nézze meg mind!

Süti hozzájárulás

Kérjük, válassza ki, melyik sütik használatához járul hozzá!