A 4b kirándulása az Illúziók Múzeumába

A 4b osztály tanulói testközelből ismerkedhettek meg az optikai illúziók világával. Az Illúziók Múzeumába tett kirándulás lenyűgöző utazást kínált az illúziók művészetébe, és csodálkozásra, tanulásra és nevetésre késztetett mindenkit. 
Attól a pillanattól kezdve, hogy a diákok beléptek a múzeumba, egy olyan világba csöppentek, ahol semmi sem az, aminek látszik. A kiállítás számos olyan tárgyat tartalmazott, amelyek kétségbe vonták az emberi észlelést, és bebizonyították, hogy az érzékek milyen könnyen megtéveszthetők. A klasszikus tükörszekrényektől kezdve a szédítő örvényalagutakon át a méretérzékeléssel játszó interaktív szobákig a múzeum minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújt.

A látogatás egyik csúcspontja a " fordított szoba" volt, ahol úgy tűnt, hogy minden fejjel lefelé van. A gyerekek nagyon jól szórakoztak, amikor olyan fényképeket készítettek, amelyeken úgy tűnt, mintha a mennyezeten járnának.

A szórakozás mellett a kirándulásnak volt egy tanulságos vetülete is. Interaktív kísérleteken és világos magyarázatokon keresztül megtanultuk, hogy az emberi agy hogyan dolgozza fel az információkat, és hogy az érzékelés milyen könnyen manipulálható.
 Ezeket a felismeréseket az optikatudomány és a pszichológia világából vett gyakorlati példákkal erősítettük meg.
Ez egy tanulással, ámulattal és mindenekelőtt sok szórakozással teli nap volt.

Korábbi hírek

Nézze meg mind!

Süti hozzájárulás

Kérjük, válassza ki, melyik sütik használatához járul hozzá!